jutjats ciutat justícia Barcelona

(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest dimecres el govern municipal a reclamar als governs català i espanyol la creació d’almenys sis jutjats d’instrucció i penals en un màxim de dos anys, així com consolidar el segon jutjat de guàrdia. La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior ha donat llum verda a la proposta, plantejada per ERC i que vol fer front a la multireincidència delictiva i que els judicis siguin més ràpids. La proposició, amb contingut de declaració institucional, apunta que la consolidació del segon jutjat de guàrdia és necessària per “reduir la sobrecàrrega de feina”.

Durant la seva intervenció, el regidor d’ERC Jordi Coronas ha destacat la urgència de la iniciativa perquè “és inacceptable que els judicis ràpids no siguin efectius i que els multireincidents puguin seguir actuant durant mesos sense ser jutjats”. Aquesta situació, ha remarcat, “només contribueix a una sensació d’impunitat entre els delinqüents”.

Consolidar el segon jutjat de guàrdia

La proposta dels republicans també insta a consolidar el segon jutjat de guàrdia, que actualment funciona com un reforç temporal, però que “ha de convertir-se en permanent per reduir la sobrecàrrega de feina“, segons Coronas. A més, es demana la implementació d’un pla de xoc per accelerar els judicis ràpids a la ciutat.

Coronas ha criticat que condicionar la creació de jutjats a qüestions pressupostàries és un error, ja que “altres comunitats amb menys litigiositat ja tenen millors recursos judicials”.