(EFE) El programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per atendre persones grans amb problemes de mobilitat que viuen en habitatges amb barreres arquitectòniques, conegut com Baixem al carrer“, funcionarà aquest 2023 a tota la ciutat. El pla s’ha ampliat a 29 barris més i ja seran els 73 barris de Barcelona els que disposaran d’aquest servei.

La filosofia del “Baixem al carrer” es basa a ajudar la gent gran amb problemes de mobilitat perquè pugui fer com a mínim una sortida setmanal d’entre dues i tres hores, de forma gratuïta, amb ajuda. Actualment, són 239 les persones usuàries, que han baixat al carrer en 3.890 ocasions, segons les dades facilitades per l’Ajuntament. El servei el presta el consistori en col·laboració amb la Creu Roja i es fa de dilluns a divendres de 9 a 17 hores.

Augment de la partida del pressupost

Els centres de serveis socials municipals i les xarxes comunitàries detecten les persones que podrien estar interessades en el servei, que s’activa amb la participació dels centres d’atenció primària. Abans d’engegar el servei, es visita el domicili de la persona que l’ha sol·licitat i es fa una valoració tècnica de la situació, s’acorda un calendari de sortides i la durada de les mateixes.

El consistori ha augmentat de 135.000 a 208.800 euros anuals l’import del conveni de col·laboració amb la Creu Roja per fer possible l’ampliació a tots els barris de Barcelona d’aquest programa dirigit a la gent gran.