(ACN) L’Ajuntament de Barcelona demanarà a la Generalitat i al Govern espanyol que regulin els lloguers dels locals comercials, després que la Comissió d’Economia i Hisenda hagi aprovat aquest dimecres una proposta d’ERC en aquest sentit. El regidor republicà Jordi Castellana ha subratllat la necessitat d’una regulació d’aquest tipus davant “l’increment desmesurat” de preus a la ciutat, que “està forçant el tancament de negocis de proximitat”. Castellana ha admès que un control de rendes pot “generar dubtes” però ha defensat que també pot comportar beneficis com preservar el comerç local, evitar la gentrificació i fomentar l’emprenedoria comercial.

La proposta d’ERC vol protegir el comerç de barri “davant la pressió immobiliària i l’expansió de franquícies”, que substitueixen botigues tradicionals en sectors com les gelateries, les botigues de records i altres negocis. Els republicans afirmen que es poden arribar a pagar lloguers de fins a 15.000 euros mensuals de lloguer al centre de la ciutat.

Segons Castellana, l’arribada de grans grups internacionals amb capacitat financera elevada acaba expulsant el comerciant de la ciutat.