Trobada Collboni Lepore

L’alcalde Jaume Collboni ha rebut aquest dimecres el seu homònim de Bolonya, Matteo Lepore, en una visita institucional que ha servit per exposar les prioritats de totes dues ciutats en diferents matèries com l’habitatge. Aquesta trobada s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’intensificar el diàleg entre ciutats europees per tenir més veu en l’elaboració de polítiques europees en temes com l’habitatge, la mobilitat o el canvi climàtic o de mobilitat, entre d’altres.

En la seva visita, la delegació bolonyesa ha pogut conèixer de primera mà algunes polítiques públiques impulsades per l’Ajuntament de Barcelona relatives a transformació urbana, d’habitatge, així com de gestió turística.

Acord de col·laboració entre Barcelona i Bolonya

Barcelona i Bolonya tenen un acord de col·laboració en diferents àmbits d’intervenció. Destaca l’impuls de la millora de polítiques públiques mitjançant bessons digitals urbans, un memoràndum d’entesa entre Barcelona i Bolonya, que inclou el SuperComputing Center de Barcelona, el Consorci Interuniversitari CINECA i la Universitat de Bolonya.

Els bessons digitals es basen en la modelització de dinàmiques urbanes mitjançant dades massives. En el cas d’una ciutat, el bessó digital permet preveure l’impacte de les polítiques públiques abans d’aplicar-les i és una eina fonamental per fer avançar les institucions públiques cap a models de presa de decisions basades en l’evidència.