supermercat Casa heribert pons, antiga seu conselleria Economia

El districte de l’Eixample ha confirmat que el supermercat 24 h obert als baixos de la Casa Heribert Pons, antiga seu d’Economia de la Generalitat, rebrà una ordre de cessament de l’activitat que en breu es notificarà als propietaris del negoci. El consistori va obrir dos expedients administratius contra l’establiment el mes d’agost, un per no tenir la llicència per fer les obres a l’edifici i un altre per no demanar el permís per obrir-hi un supermercat. El període per presentar al·legacions ja ha finalitzat sense que n’hagin formulat, i el següent pas, informen fonts municipals, serà tancar l’establiment per les diverses irregularitats detectades.

L’Ajuntament serà contundent

La notícia l’ha avançada La Vanguardia i l’ha poguda confirmar betevé. L’Ajuntament assegura que està seguint el procediment i recorda que seran “contundents” a l’hora de fer-lo complir. Els expedients obliguen, a més, al comerç a esmenar les deficiències.

Un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local

La Casa Heribert Pons, situada a la a la rambla de Catalunya, 19-21, és un edifici modernista obra de l’arquitecte Alexandre Soler i March. L’edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i això obliga, en cas de voler fer-hi qualsevol intervenció, a presentar una llicència explícita d’obres (no n’hi ha prou amb un assabentat). Segons confirma el consistori, per obrir qualsevol negoci a la ciutat cal tenir vigent primer una llicència que s’adeqüi amb l’activitat real de l’establiment.