Al Consell de Barri d’aquest dimecres, el regidor de l’Eixample, Jordi Valls es va mostrar contundent alhora de reafirmar la decisió de l’Ajuntament de retirar el permís al Mercat de pagès de Sant Antoni: “Si la pregunta és si el Mercat de pagès tornarà, a curt termini no”. L’Ajuntament els va denegar la llicència el mes de maig.

El problema de la competència

Els defensors de la iniciativa es va manifestar la mateixa tarda davant del mercat de Sant Antoni. Ja van dir-ho a la concentració i ho van reiterar en el consell de barri, asseguren que no representen cap competència per al mercat del fresc.

Concentració a favor del mercat de pagès d’aquest dimecres.

Els promotors del mercat de pagès de Sant Antoni asseguren que el volum de negoci és petit i no posa en perill altres venedors. Per la seva part, el regidor va assegurar haver rebut queixes d’alguns botiguers i cooperatives per aquest motiu. Fa temps que els mercats de pagès de Barcelona demanen una regulació pròpia.

Una decisió política

Davant la pressió dels assistents al consell de barri de dimecres, el regidor va admetre que la decisió d’autoritzar o no els mercats de pagès és de caràcter polític. Va voler deixar clar, però, que no estan en contra d’aquest model perquè al districte n’han autoritzat quatre i n’han denegat un.