Una trentena de pagesos s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant del Mercat de Sant Antoni, on s’ha celebrat el consell de barri, per reclamar que l’Ajuntament de Barcelona torni a autoritzar el mercat de pagès de Sant Antoni. “És un greu atemptat contra la petita pagesia del territori”, han sentenciat al manifest que han llegit.

Els pagesos han anat a la protesta vestits de maduixes i han repartit entre els vianants maduixes eco del Maresme per fer sentir la seva reivindicació. Expliquen que, després de cinc anys de trajectòria, el mercat s’havia convertit en un dels referents de l’alimentació sostenible del barri. Durant l’acte els manifestants han recollit signatures de suport a la reobertura.

A principis del mes de maig, l’Ajuntament els va denegar la llicència i des de llavors intenten revertir la situació i tornar a l’espai que han ocupat durant cinc anys. El mercat es feia a l’avinguda Mistral cada dimarts, de 17 a 20 h.

Permís denegat arran les queixes d’alguns comerciants

Fonts municipals argumenten que s’ha denegat la llicència per les queixes dels paradistes del Mercat de Sant Antoni i de comerciants del barri, i afegeixen que a l’Eixample hi ha cinc mercats de pagès i que aquest és l’únic al qual no s’ha renovat el permís.

Raül Xamarro, paradista, considera que l’existència d’altres mercats de pagès no és una excusa per eliminar el permís i detalla que “no és una qüestió de competència, és una qüestió de no donar suport a aquest model de mercat”. Xavier Caballé, portaveu de Som Sant Antoni, i Xavier Montagut, de la Xarxa de Consum Solidari, se sumen a aquesta visió i expliquen que demanaran explicacions a les autoritats pertinents.