La Copa Amèrica s’ha acabat aquest dissabte amb el triomf de l’Emirates Team New Zealand. Després de pràcticament dos mesos de regates, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un balanç positiu de l’impacte de la competició. Segons ha afirmat el tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda i Turisme, Jordi Valls, al programa Copa Amèrica 360º de betevé, “l’esdeveniment ha estat un èxit”. Tot i això, ha reconegut que no tindrà l’impacte econòmic esperat, que segons un estudi de la UPF podia arribar als 1.200 milions d’euros.

Assolirà dos milions de visitants

A falta de la xifra definitiva de visitants, l’Ajuntament avança que la competició assolirà els dos milions d’espectadors. Una dada lleugerament inferior als 2,5 milions previstos inicialment, que segons un reportatge de La Directa havia estat manipulada. Davant d’aquests resultats, Valls s’ha mostrat satisfet: “La Copa Amèrica ha estat un repte per a nosaltres, una forma de demostrar-nos que som una ciutat global, que pot organitzar activitats globals”.

Impuls de la marca Barcelona

Pel que fa als beneficis econòmics que suposarà la Copa Amèrica per a la ciutat, el tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda i Turisme també ha reconegut que no s’arribarà als 1.200 milions d’euros previstos. No obstant, Valls ha volgut valorar l’impacte internacional de la competició i l’impuls que ha suposat per a la marca Barcelona. “Jo faig una valoració positiva i no veig en aquests moments un plantejament negatiu respecte a haver celebrat la Copa Amèrica”, ha conclòs.

La 38à edició de la Copa Amèrica a Barcelona?

Ara que acaba la Copa Amèrica s’ha de pensar en la propera edició. Segons Valls, de moment el govern municipal no ha valorat la possibilitat d’acollir la 38à edició de l’esdeveniment i ha destacat que en cas de fer-ho s’haurà de trobar un propòsit que justifiqui l’organització de la competició.

Finalment, el tinent d’alcalde també ha volgut respondre a les crítiques rebudes per la organització de l’esdeveniment esportiu i ha dit que “no determinaran la decisió de celebrar una nova edició de la Copa Amèrica”. Valls ha assegurat que la Copa Amèrica ha vingut a Barcelona i ha deixat un llegat, pel que fa el port, la nàutica i l’economia vinculada al mar, però ha subratllat que a la vegada la ciutat li ha donat un llegat a la Copa Amèrica, com ara la Copa Amèrica femenina. “El que vingui aquí ha d’aportar algun valor a l’ecosistema de la ciutat i a la vegada la ciutat li aporta els seus valors.”