macrooperació contra els narcopisos al Raval

(Agències) La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Intern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta de Junts per fer, abans que acabi l’any, un informe que inclogui un cens de pisos i locals ocupats il·legalment, distingint els que generen problemes de convivència derivats del consum de drogues o són de caràcter delinqüencial.

La iniciativa s’ha transaccionat amb el govern municipal de Barcelona per ampliar el termini de presentació de l’informe relatiu a aquesta proposta, que ha passat de novembre a desembre, i ha rebut el suport de Junts, el PSC, el PP i Vox, mentre que Barcelona en Comú i ERC hi han votat en contra.

Evitar les ocupacions conflictives i lluitar contra les màfies

L’informe ha de concretar les mesures en coordinació amb els Mossos per evitar les ocupacions conflictives i lluitar contra les màfies que promouen les drogues. El document també recollirà un sistema d’avaluació del pla actual d’acció contra les drogues que inclogui un espai de coordinació amb tots els agents implicats i que s’actualitzi de forma constant per fer front a les noves addiccions, i un pla d’actuació basat a incrementar la pressió policial en entorns on es practiquin la venda i la distribució de drogues.