Ada Colau ha rebut aquest divendres el Premi Esperança de la Comunitat Palestina de Catalunya en agraïment a la seva solidaritat cap al poble palestí. L’associació ha destacat que l’exalcaldessa de Barcelona ha protagonitzat una lluita constant en favor de l’alliberament de poble palestí els últims anys i especialment els darrers mesos, que “ha estat un altaveu importantíssim” per fer ressò de la guerra a Gaza.

Colau ha remarcat que és un honor agredolç rebre aquest guardó, ja que si no s’hagués de lluitar pel poble palestí no caldria celebrar aquesta gala. Durant el discurs d’acceptació, ha afirmat que les institucions “no estan a l’altura” i que “arriba un punt en què t’has de pronunciar”. Pel que fa a la missió de la Flota de la Llibertat que havia de sortir cap a Gaza, la líder de Barcelona en Comú ha detallat que espera poder salpar aviat.

La Comunitat Palestina ha volgut agrair també el suport que estan sentint a la ciutat, especialment des del moviment estudiantil i les diferents entitats que han condemnat la guerra. Això, han destacat, “es contradiu amb els actes de les autoritats”.

Premiats els estibadors portuaris

L’associació reconeix cada any una persona i una entitat que hagi destacat per la seva tasca envers la comunitat. Aquest any també s’ha premiat Estibadors Portuaris de Barcelona per haver fet un comunicat negant-se a transportar containers amb armes. “No volem participar en cap guerra”, han afirmat quan recollien el guardó.

La cerimònia s’ha celebrat al Centre Cívic Tomasa Cuevas – les Corts i ha comptat amb l’actuació musicals d’Affra i Dani Felices.

76 anys de l’expulsió

El 15 de maig va fer 76 anys des de l’expulsió del poble palestí del territori que avui és Israel. És per això que aquesta setmana, en el marc de la Setmana Europea d’Acció, s’han convocat diverses protestes a diferents punts del continent. El 18 de maig a les 17 h està prevista una mobilització al passeig de Gràcia.