40 entitats de Sant Antoni (agrupades sota el paraigua de FEM Sant Antoni i la Xarxa veïnal del Raval) han dit públicament que rebutgen frontalment la reforma definitiva de la ronda de Sant Antoni, tal com la va plantejar el govern d’Ada Colau. A través d’un comunicat, les entitats han reblat que “no acceptem la decisió de l’Ajuntament de tornar a obrir el trànsit a la ronda”, amb relació a fer-hi passar autobusos (en sentit de baixada, cap al Mercat de Sant Antoni) i habilitar-hi algunes places de càrrega i descàrrega.

Volem mostrar la nostra absoluta decepció amb la decisió de l’Ajuntament […]. No genera cap consens.

Al text, les entitats recorden que fa un parell de setmanes més de 300 veïns dels barris de l’entorn van celebrar una jornada festiva i de germanor al damunt de la llosa de Sant Antoni per reclamar que la ronda definitiva mantingui una pacificació total de la via. Per tot plegat, les entitats lamenten que la proposta del govern Colau s’ha pres “ignorant la voluntat de centenars de veïns”.

FEM Sant Antoni i la Xarxa veïnal del Raval també afegeixen al comunicat que no assistiran a cap reunió més amb l’Ajuntament de Barcelona perquè, diuen, el consistori no ha convocat a les properes trobades algunes de les entitats que també reclamen que a la ronda de Sant Antoni definitiva no hi passi cap vehicle motoritzat.