Control carretera Mossos d'Esquadra

(ACN/Redacció) Durant les dues primeres setmanes del dispositiu intensiu contra la sinistralitat a les vies s’han identificat 44.435 vehicles i 4.839 infraccions de trànsit en una setantena de controls. El macrodispositiu l’han fet agents dels Mossos d’Esquadra en coordinació amb el Servei Català de Trànsit (SCT) a tot el territori català contra les infraccions que provoquen més sinistralitat.

Dels 44.435 vehicles identificats, s’han interposat 4.678 denúncies administratives i dues de penals. Així, s’han fet controls intensius de velocitat a tot tipus de vehicles. En el cas dels controls de distraccions, de 684 d’aturats, 107 havien comès les infraccions d’utilitzar o manipular el telèfon mòbil mentre conduïen.

Infraccions per excés de temps de conducció

Els agents han controlat també que els conductors no facin ús de telèfons mòbils ni manipulin pantalles o altres dispositius. Aquesta vigilància ha inclòs la instal·lació de caixes radar en línia, el radar Falcó de l’helicòpter de l’SCT i també drons dels Mossos.

Pel que fa al transport de viatgers, s’han aturat 54 vehicles i s’han detectat 52 infraccions, la majoria per excés del temps de conducció o minoració del descans, per manca de documentació o autorització específica o per incidències del tacògraf.

Aquests controls es mantindran durant tot l’estiu amb l’objectiu de controlar la velocitat i les distraccions al volant i reduir l’accidentalitat.