copa america vela 2024 barcelona
Foto: Blanca Blay

Fins ara, 10.998 vehicles de veïns i treballadors de la Barceloneta ja tenen acreditació per poder moure’s pel barri durant la celebració de la Copa Amèrica de vela 2024, entre el 22 d’agost i finals d’octubre. Aquestes acreditacions els permetran salvar les restriccions que s’imposaran, especialment els dies de competició, per evitar aglomeracions a la zona.

Les acreditacions poden ser de dos tipus: per a circulació i estacionament, o només per circular i desencotxar per la zona. La primera opció, circulació i estacionament, és per als vehicles que tenen aparcament garantit a la zona, ja sigui per tenir acreditada una àrea verda reservada a residents o bé una plaça d’aparcament de lloguer o compra.

D’altra banda, hi són les acreditacions de circulació i desencotxament, per a les persones que visquin o treballin a la Barceloneta, però no disposin de plaça d’aparcament de resident o en un aparcament subterrani. Amb l’acreditació, podran accedir a la zona en cas que es restringeixi la mobilitat a certs carrers, però hauran de deixar el passatge i tornar a sortir. 

Les acreditacions de la Barceloneta, al detall

De les gairebé 11.000 acreditacions, 2.337 s’han tramitat a l’oficina ubicada al Centre Cívic Barceloneta fins al 31 d’octubre. Són 1.890 per accés de vehicle amb plaça d’aparcament i 447 per accés de vehicle i desencotxament. A més, s’han enviat per carta 6.554 als abonats dels aparcaments de B:SM i també als ciutadans que tenen condició de residents de la zona 9 per a fer ús de l’estacionament a la via pública (AREA).

També se sumen les de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que ha emès 2.107 acreditacions, de les quals només 70 són puntuals per accés d’un sol dia.

Accés garantit en transport públic

Les restriccions deixen al marge el transport públic. Tant busos com taxis hi podran accedir sense problemes. També queden fora de les restriccions circulatòries qui hi vagi a peu, en bici, en motocicleta o en vehicles de mobilitat personal, així com els serveis de l’entorn i del port. Pel que fa a la distribució urbana de mercaderies (DUM) es podrà dur a terme sense cap restricció circulatòria.