La tardor 2022 arriba després d’un estiu que ha estat excepcionalment càlid, només superat, i per poques dècimes, per l’estiu del 2003. També s’ha estat arrossegant la manca de pluja fins a finals d’agost, quan els ruixats i les tempestes van prendre protagonisme.
Ja veurem si la tardor, que climàticament és l’estació més plujosa de l’any, fa valdre el seu paper i ajuda a mitigar la sequera, que fa molts mesos que dura. Els models estacionals deixen entreveure que la tardor podria ser normal o una mica més plujosa de l’habitual a la costa catalana. El que mostren també, i de manera prou clara, és que podria continuar l’anomalia positiva de la temperatura, tot deixant una tardor més càlida del compte. Com es comporta, però, en realitat?
Màximes de la tardor a l’Observatori Fabra
Diàriament pots consultar les dades de temperatura màxima de l’estació automàtica del Meteocat a l’Observatori Fabra i comparar-les amb les que serien usuals per a diferents mesos de l’any d’acord amb les dades climàtiques proporcionades per l’Observatori Fabra per al període de referència 1991-2020.
Mitjana de les màximes de l’agost: 28,8 ºC
Mitjana de les màximes del setembre: 24,9 ºC
Mitjana de les màximes de l’octubre: 20,6 ºC
Mitjana de les màximes del novembre: 15,3 ºC
Mitjana de les màximes del desembre: 12,2 ºC
Mínimes de la tardor a l’Observatori Fabra
De la mateixa manera, pots consultar les dades de temperatura mínima de l’estació automàtica del Meteocat a l’Observatori Fabra i comparar-les amb les que serien usuals per a diferents mesos de l’any d’acord amb les dades climàtiques proporcionades per l’Observatori Fabra per al període de referència 1991-2020.
Mitjana de les mínimes de l’agost: 19,9 ºC
Mitjana de les mínimes del setembre: 16,8 ºC
Mitjana de les mínimes de l’octubre: 13,7 ºC
Mitjana de les mínimes del novembre: 9,2 ºC
Mitjana de les mínimes del desembre: 6,7 ºC