Les quatre ales del Mercat de Sant Antoni havien estat de teula vidriada. Ara, però, eren d'uralita. L'equip d'arquitectes, ajudats per documentalistes, han investigat per conèixer com eren. Sense dades concloents sobre el color o si feien un dibuix o no, van demanar als veïns si els podien aportar més imatges. Els veïns van començar una recerca que es va disparar quan un conegut escriptor Quim Monzó els va retuitejar una piulada. VICENÇ GASCA, Sant Antoni Comerç "Va arribar una allau de comentaris, informacions per veure com era, com era el color, on es podien trobar rajoles que segurament havien estat aquí però no vam trobar cap pintura que ens digués: aquestes rajoles, a part del color que tenien, com estaven distribuïdes, quina forma tenien." Tot i que no hi ha dades definitives ni cap imatge clara de com era la coberta del mercat, els veïns estan convençuts que les teules estaven disposades en forma de serra. De fet, altres mercats de la mateixa època tenen dibuixos a les cobertes, com el del Born o el de la Concepció. VICENÇ GASCA, Sant Antoni Comerç "Tot fa creure que la figura que tenia la teulada de Sant Antoni era amb aquestes ve baixes que és la forma que fa la cúpula." Els veïns estan convençuts que en la restauració de la cúpula, de finals dels anys 50, es va seguir el model de les cobertes de les ales. Ara voldrien que s'hi assemblés al màxim possible. L'equip d'arquitectes, després d'haver consultat arxius fotogràfics i també vols aeris d'època, a més de les aportacions populars, està a punt de tancar la investigació i prendre la decisió de com serà la coberta.

Va sorgir d’una conversa amb els arquitectes del mercat. Els veïns de seguida van fer una crida per buscar imatges d’època i així saber com estaven disposades les teules i com es distribuïen els colors. Se sap com eren les peces del sostre però no queda clar com estaven col·locades. Després de començar a córrer la veu, se’ls va acudir fer una piulada a Twitter i amb això han aconseguit una allau de respostes, entre les quals les d’alguns periodistes i cronistes de la ciutat.

L’equip d’arquitectes Pere-Joan Ravetllat i Carme Ribas, amb l’ajut de documentalistes experts, han fet una recerca en diferents arxius, com el fotogràfic, i han visionat els vols aeris sobre la ciutat que es conserven a l’Institut Cartogràfic. Finalment, ells són els qui han de prendre la decisió de com serà la coberta i si tindrà un dibuix. Aviat s’ha de saber, perquè aquesta fase de l’obra, que també inclou les façanes del Mercat de Sant Antoni, acabarà a finals de 2015.