RÈTOL: plaça de Comas, barri de les Corts Amb una concentració veïnal i pancartes. Així van rebre els veïns de les Corts al regidor del districte i als representants del Bisbat de Barcelona que els havien d'explicar com serà l'ampliació de la residència sacerdotal del carrer de Joan Güell. El resultat de la trobada no va ser el que s'esperaven. XAVIER PAGÈS, veí “Molt decebuts, el districte s'ha posat al costat de l'arquebisbat deixant els veïns a la nostra sort i que ens espavilem.” Els veïns s'oposen al projecte perquè temen que funcioni com un hotel i, a més, consideren que el nou edifici serà massa alt. La versió de l'Ajuntament és una altra i donarà la llicència pel projecte que es va presentar ahir. AGUSTÍ COLOM, regidor del districte de les Corts “S'ha d'exigir un planejament que estigui adequant i també uns requisits urbanístics. En aquest cas el projecte que se’ns presenta és un projecte que ja reuneix totes aquestes condicions i, per tant, l'Ajuntament no pot fer una altra cosa que concedir la llicència.” L’edifici tindrà cinc plantes a la banda del carrer del Remei i sis al de Galileu, tot i que l'últim pis quedarà més endarrere que la façana principal. Tot i que s'han fet algunes reduccions respecte al planejament original, que preveia poder-hi construir fins a set plantes, els veïns segueixen demanant que es mantinguin obertes les negociacions. El Bisbat, però, considera que ja ha cedit prou. MOSSÈN ANTONI MATABOSCH, delegat d'Economia de l'Arquebisbat de Barcelona “Normalment els vostres edificis, gairebé a tot el barri, són de planta i vuit, nosaltres fem planta i quatre, ens sembla que realment això és suficient.” A més, tant el Bisbat com el districte han negat que el nou edifici, que serà una residència d'investigadors i doctors, pugui funcionar com un hotel.

Els veïns de les Corts han rebut el regidor del districte i els representants del bisbat de Barcelona amb una concentració veïnal i amb pancartes. Els havien convocat per explicar-los com serà l’ampliació de la residència sacerdotal del carrer de Joan Güell. Però el resultat de la trobada no va ser el que s’esperaven. “Estem molt decebuts, el districte s’ha posat al costat de l’arquebisbat i ha deixat els veïns a la nostra sort i que ens espavilem”, comenta Xavier Pagès, un dels veïns afectats que va assistir a la reunió.

El nou edifici ha de funcionar com una residència d’investigadors i doctors els beneficis de la qual han de servir per finançar la residència de sacerdots. Els veïns s’hi oposen perquè temen que funcioni com un hotel, cosa que neguen tant el bisbat com el districte. A més, consideren que la nova construcció serà massa alta i lamenten que implica la destrucció d’una zona enjardinada. Però l’Ajuntament ha explicat que donarà la llicència per al projecte que es va presentar ahir perquè s’ajusta a la legalitat, i per tant, està obligat a fer-ho.

El nou edifici, que serà a la cantonada del carrer de Galileu amb el del Remei, tindrà cinc plantes a la banda del carrer del Remei i sis al de Galileu, tot i que l’últim pis quedarà més endarrere que la façana principal. Tot i que s’han fet algunes reduccions respecte del plantejament original, que preveia la construcció de fins a set plantes, els veïns demanen que es mantinguin obertes les negociacions. El bisbat, però, considera que ja ha cedit prou. “Normalment els edificis de gairebé a tot el barri són de planta i vuit pisos, nosaltres fem planta i quatre pisos, ens sembla que realment això és suficient”, argumenta mossèn Antoni Matabosch, delegat d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona.