El Reial Club de Polo de Barcelona es va fundar fa gairebé 120 anys. El van crear diversos membres del Cercle Eqüestre que, tornant d'Anglaterra, van decidir portar el joc de polo a Barcelona. La primera seu del club va ser l'hipòdrom de Can Tunis, on ara hi ha la Zona Franca. JOAQUIM CALVO, president d'honor del Reial Club de Polo “Allà hi havia un hipòdrom, que era un lloc ideal per al club. Malgrat que és un esport molt car, perquè calen quatre cavalls, va tenir molt d'èxit perquè Alfonso XIII era un gran aficionat als cavalls. I per això vam començar a tenir moltes competicions.” Ràpidament, els esports amb cavalls van anar sumant adeptes i el club es va traslladar a Can Ràbia, a Sarrià. No és fins a 1932 que es va ubicar a l'emplaçament actual de les Corts, a la Diagonal. Tot i que va començar sent un club de polo i hípica, a començaments del segle XIX, s'hi van sumar el tennis i l'hoquei, ara, un dels símbols del club. Més tard, als anys 90, s'hi va començar a practicar pàdel. Tenen 10.200 socis i unes instal·lacions de 29 hectàrees. “L'hoquei és el que ha donat més glòria al club. S'ha guanyat el campionat d'Europa, s'ha guanyat el campionat d'Espanya.” Han estat sempre molt lligats al barri i col·laboren amb diverses escoles d'educació especial de les Corts. A més, asseguren que és un club obert i que s'hi poden veure totes les competicions, llevat de les internacionals, de manera gratuïta. El 1992 es van convertir en l'única seu privada dels Jocs Olímpics de Barcelona i ara participarà en els Jocs Mediterranis de Tarragona. A més, organitza diversos concursos i tornejos de prestigi internacional, com el concurs de salts del setembre. Agraïments: Reial Club de Polo de Barcelona

Tot i ser un club de polo, tenen cinc disciplines: polo, hípica, tennis, hoquei herba i pàdel. D’entre aquests esports, l’hoquei és el que més “glòria ha donat al club”, segons assegura l’expresident de l’entitat, Joaquim Calvo. El club ha estat sempre molt lligat a la ciutat i al barri. Tant és així que diverses escoles d’educació especial del districte, com la Paideia, fan servir les instal·lacions per practicar “special” hoquei. Asseguren que són un club que està obert als ciutadans, ja que s’hi poden veure de manera gratuïta totes les competicions, llevat de les internacionals.

El club també participa en les Festes de la Mercè, s’hi fan actuacions de la secció muntada de la Guàrdia Urbana i, entre les seves fites, hi ha haver estat el primer club privat que va cedir les instal·lacions per a la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992. Ara, a més, cediran els espais per als Jocs Mediterranis de Tarragona.

Organitzen, també, diversos concursos i tornejos internacionals, entre els més destacats hi ha el Torneig Internacional d’Hoquei de Reis, el Torneig Internacional de Polo i el Concurs Internacional de Salts Oficial (CISO), tots tres reconeguts entre els 18 esdeveniments internacionals més importants de la ciutat, segons Turisme de Barcelona.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a