La Casa de l'Aigua de la Trinitat Nova es reforma per convertir-se en un equipament per al barri. Els dos edificis s'han unit i s'ha cobert la piscina de cloració per guanyar espai per a les activitats. Al soterrani s'ha recuperat el sistema de dipòsits i canalització d'aigua perquè es pugui visitar properament. IRMA ROGNONI, regidora Nou Barris "Tot això serà un gran centre de referència de l'aigua, de ciutat, però, és clar, pensem que és un espai molt gran, l'hem de dotar de molt contingut. És un espai que esperem que sigui referència d'activitats, de cultura, del que vulguem, d'activitats mediambientals, sobretot, és clar, el centre és l'aigua, perquè allà tenim el túnel que connecta amb la Trinitat Vella, que era l'aigua que arribava a Montcada i es distribuïa a la ciutat de Barcelona. Al voltant d'això, es poden fer moltíssimes activitats." Per aquesta raó queda pendent condicionar la gran sala hipòstila, els antics dipòsits d'emmagatzematge d'aigua, com a sala d'actes. A l'exterior, en canvi, s'han guanyat uns 20.000 metres quadrats per a activitats a l'aire lliure. L'equipament funcionarà com a casal de barri provisional fins que es construeixi el definitiu tot just al davant. De moment, ja s'ha urbanitzat tot el voltant per facilitar-ne l'accés. RAMON CASAS, AV Trinitat Nova "S'ha recuperat un tros bastant allunyat o perdut del barri. És fantàstic. Perquè hi havia gent, inclús del barri, part de fet dels nouvinguts, que no ho coneixien." Paral·lelament s'estan recuperant els horts urbans que hi havia a la Casa de l'Aigua. Aquest cop, però, se situaran entre el recinte i la Meridiana.

Per aquest motiu s’han adaptat els espais interiors  i exteriors, al mateix temps que se n’han recuperat el sistemes d’emmagatzematge i distribució d’aigua per obrir-los al públic en un futur com un museu d’interpretació de l’aigua. Les instal·lacions tenien una capacitat de 10.000 metres cúbics d’aigua amb els quals es va abastir part de la ciutat entre 1919 i 1989, en coordinació amb la Casa de l’Aigua idèntica situada a la Trinitat Vella. L’aigua circulava entre les dues cases per un llarg túnel sota l’actual Meridiana, que més endavant es podrà veure amb visites guiades. Tot plegat ha estat subvencionat amb els fons europeus FEDER.

La transformació de la Casa de l’Aigua és una peça més de la remodelació del barri de la Trinitat Nova. Aquesta zona es vol convertir en un punt dinamitzador, unit a la serra de Collserola a través de les feixes agrícoles, la recuperació del pont dels Tres Ulls i la ruta cap al castell de Torre Baró, d’una banda. I, de l’altra, amb la construcció dels equipaments cívics del casal de barri i de gent gran, i la Casa de l’Aigua.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a