Eloi Badia, regidor del districte de Gràcia, ha explicat a BTV que el pas següent per definir el projecte urbanístic a Vallcarca és fer un concurs d’idees amb arquitectes i tècnics i tenir ja a final d’any un projecte guanyador que tindrà també el treball previ amb els veïns. A més, ha remarcat que no s’enderrocaran més habitatges, sinó que en construiran: “No destruirem les cases baixes.” Can Carol, ha afegit, pot convertir-se en “un dels centres del nou barri”.

Tant de Can Carol com de l’antic consolat de Dinamarca, propietat de l’Ajuntament des de final de 2015, “queda saber quins usos tindran”, ha dit Badia, però probablement seran, respectivament, un centre cívic i un espai cultural.

Badia també ha parlat sobre les obres al Mercat de l’Abaceria. Afirma que “ja s’han consensuat moltes coses”, entre les quals destaca que el mercat provisional s’ubicarà al passeig de Sant Joan i que el definitiu constarà de tres plantes. Ha explicat també que hi haurà un altell per a activitats lúdiques, una planta -1 dedicada a la logística del mercat i una -2 per a l’emmagatzematge i també un pàrquing.