El secret per fer uns bons xurros està en la farina i en l'oli. MANUEL SAN ROMÁN, xurrer "Si fa molt de fred la farina necessita menys aigua. Si fa una mica de calor, la farina agafa força i en necessita una mica més. Fer la pasta és el punt de fer-los bé. L'oli també té el punt clau de posar-los que tingui força i mantenir-lo ben net." El Manuel domina el secret de fer un bon xurro, ja que fa més de 40 anys que està al capdavant d'aquesta xurreria del barri Gòtic. En aquests anys el negoci no ha canviat gaire. En canvi, sí que ho ha fet la clientela. MANUEL SAN ROMÁN, xurrer "La clientela l'any 70 era la gent que anava a treballar i venia de treballar, després el dissabte i el diumenge se'ls menjaven a casa, se n'emportaven un quilo, mig quilo i els menjaven amb la família. Era un tipus de clientela molt diferent a la d'ara. Vam fer una entrevista a la televisió de Corea, i des que vam fer l'entrevista que vénen molts coreans que ens han vist i volen saber que són els xurros." D'aquí a pocs dies el Manuel es jubilarà, però deixa la xurreria en bones mans. El seu fill serà l'encarregat de continuar el negoci familiar.

D’ofici soldador, el Manuel va aprendre a fer xurros per a la seva germana i el seu cunyat, amb qui va començar a treballar en acabar el servei militar. Potser també hi va tenir alguna cosa a veure l’àvia, que era xurrera a Andalusia. En canvi, els pares no s’hi van dedicar mai. Durant tot aquest temps, en Manuel ha vist com canviava el barri i la clientela, però els seus xurros es continuen fent com sempre, amb l’afecte d’algú enamorat de la seva feina.