Els esgrafiats barrocs d'aquesta finca de l'avinguda de Vallvidrera probablement han cridat l'atenció de més d'un. Un edifici lligat al personatge més important de la història de la medicina moderna catalana. Aquí va viure el doctor Agustí Pedro i Pons. JOSEP ANTONI BOMBÍ, exsecretari de la Fundació Agustí Pedro i Pons "Era una persona que tenia un gran prestigi social de tal manera que podríem dir-ne que segurament era el metge de Catalunya. No hi havia persona, no hi havia malalt que tingués algun problema difícil que amb uns mitjans econòmics, amb possibilitats econòmiques, que no anés a consultar el professor Pere Pons." Pedro i Pons era el propietari d'aquesta antiga masia del segle XVI de 750 metres quadrats anomenada Can Mestres. En morir, el 1971, va donar la finca a la Universitat de Barcelona. A l'interior, encara s'hi mantenen els mobles originals, algunes obres d'art i altres objectes de l'època propietat del doctor. Actualment és la seu de la Fundació Agustí Pedro i Pons, que en els últims anys ha repartit més de dos milions d'euros en beques. JOSEP ANTONI BOMBÍ, exsecretari de la Fundació Agustí Pedro i Pons "Jo diria que la major part del professorat més o menys consolidat de la nostra universitat en un moment o altre ha estat lligat a alguna beca d'aquestes." JOSEP ANTONI BOMBÍ, exsecretari de la Fundació Agustí Pedro i Pons "Jo me'n recordo entre els anys... La major part dels metges que feien algun tipus de medicina clínica, no quirúrgica, que entre els anys 60 i els anys 90, tothom tenia la major part, els sis volums de patologia i clínica mèdica del Pere Pons." A la planta primera trobem l'habitatge pròpiament dit amb el menjador, la cuina i la que era la seva habitació, ara transformada en despatx presidencial. A la part de dalt hi ha la biblioteca i, al terrat, el Patufet, un penell articulat de ferro considerat una peça única.
Quan el doctor Pedro i Pons va morir va deixar la finca en herència a la Universitat de Barcelona, que ara és la propietària i des de fa alguns anys és la seu de la Fundació Agustí Pedro i Pons i altres entitats universitàries.
La casa es manté pràcticament igual que fa 40 anys, amb la majoria dels mobles originals i les obres d’art que hi tenia el doctor. De Pedro i Pons es diu que va ser un metge realment important que va crear escola i amb un vessant humanístic que el va portar a col·laborar molt amb el teatre i la música catalana.