El desallotjament ha començat a quarts de set del matí i ha executat una ordre signada per la regidora del districte, Mercè Homs, i la gerent de Ciutat Vella, Mercè Massa. L'escrit advertia que l'ocupació de l'immoble era il·legal i que està tipificada com a delicte d'usurpació. Agents de la Guàrdia Urbana han fet marxar els joves que hi havia a l'interior de la finca, rebatejada com a centre social Las Barrikadas. El desallotjament, que ha estat tranquil, s'ha pogut fer sense necessitat d'una ordre judicial perquè feia menys de 48 hores que s'hi havia accedit. L'ocupació es va fer diumenge al vespre al final de la manifestació del segon aniversari del moviment del 15-M. El centre s'havia de convertir en un espai social i també havia d'acollir famílies que havien estat desnonades. Després de fer fora els inquilins, s'ha tapiat la porta d'entrada a l'edifici perquè els ocupants no hi poguessin tornar a accedir. Tot i així, ja han deixat clar que buscaran un espai alternatiu. CLARA "Hi ha moltíssimes cases buides a Barcelona. Llavors, si no serà en aquest edifici serà en un altre. Però el projecte de Las Barrikadas continuarà cap endavant." L'edifici desocupat, de quatre plantes, és propietat de l'Ajuntament i està pendent d'una rehabilitació integral que l'ha de convertir en habitatges socials.

El desallotjament ha començat a quarts de set del matí. Almenys quatre dotacions de la Guàrdia Urbana s’han personat a l’edifici amb una ordre sota el braç, signada tant per la regidora del districte, Mercè Homs, com per la gerent de Ciutat Vella, Mercè Massa. Si passades 48 hores no s’hi hagués actuat, el desnonament s’hauria hagut de portar per la via judicial, cosa que n’hauria allargat el procés. És aquesta una de les raons que podria explicar el desallotjament exprés de la finca, que s’ha efectuat sense incidents minuts després que la Urbana acordonés la zona. La majoria dels que hi eren dins són joves. Després de recollir les seves pertinences, uns operaris s’han encarregat de tapiar les portes d’entrada a l’edifici.

L’ordre que els ha mostrat la policia local adverteix que l’ocupació de l’immoble és il·legal i que “està tipificada com a delicte d’usurpació”. En l’escrit, s’ordena dur a terme el desallotjament “en cas de no procedir-se de forma voluntària”.

El bloc ocupat fins avui per una vintena de persones té una dotzena de pisos que havien de convertir-se en habitatges de protecció oficial però que de moment estaven buits. La gestió de l’immoble va a càrrec de Foment de Ciutat Vella i, segons fonts municipals, la rehabilitació interior s’havia de produir en “un futur proper”. De fet, hi ha tres pisos tapiats i tres plantes més en un estat força deficient. Els ocupants preveien convertir una part de l’edifici en un centre social autogestionat, i lliurar la resta d’habitatges a gent que ha perdut la casa, tal com els “indignats” ja van fer l’octubre de 2011 a l’anomenat Edifici 15-O, al carrer d’Almagro, al barri de Verdum. A les 18 h, el col·lectiu té la intenció de manifestar-se al Pou de la Figuera, més conegut com a “Forat de la vergonya”, en protesta pel desallotjament d’aquest dimarts.