El Pol prepara guarniments per al nou taller ocupacional Paideia. Aquest any els alumnes que han acabat l'escola han començat el curs aquí. És un local que han adequat entre tots: famílies, professors i usuaris. POL RAICH, usuari "La gent és molt simpàtica i amable amb mi. Ens fan treballar molt." L'objectiu del taller ocupacional és que els usuaris adquireixin més autonomia. D'una banda, treballen àrees de coneixement com la llengua o les matemàtiques, però aplicades a la vida quotidiana. De l'altra, fan activitats terapèutiques i laborals, basades en tallers manuals, per preparar-los per trobar feina. Per a ells és un canvi significatiu i, en alguns casos, els ha costat adaptar-s'hi. ALBERT SANZ, director tècnic del taller ocupacional Paideia "El canvi d'horaris i d'hàbits. Aquí exigim una mica més. Han de tenir més autonomia per prendre decisions i si això ja ens costa a nosaltres, a persones amb dificultats, més." Per fer més fàcil l'adaptació, des del taller busquen mantenir la continuïtat amb l'escola Paideia. JOSEP MARIA MATINERO, president de la Fundació Paideia "Volem crear l'àmbit Paideia. Les famílies volen continuïtat. Per això molts mestres de l'escola vénen en el seu temps lliure aquí per donar suport." Han inaugurat el taller amb 22 usuaris, però l'any que ve ampliaran les places per poder acollir els nous exalumnes de l'escola.

Aquest curs s’ha inaugurat el taller ocupacional Paideia, per a alumnes d’educació especial. D’aquesta manera ofereixen continuïtat als que acaben l’etapa escolar, perquè hi puguin seguir amb el seu aprenentatge. L’objectiu del taller és que adquireixin més autonomia i estiguin preparats per introduir-se al món laboral.

El local està situat al carrer de Mejía Lequerica i, de moment, té 22 usuaris. De totes maneres, està previst que cada any se n’ampliïn les places. Hi fan dos tipus d’activitats: d’una banda, treballen coneixements bàsics per a la vida quotidiana i, de l’altra, fan treballs de tipus laboral i terapèutic.