Els Castellers de la Sagrada Família es preparen per començar l'assaig. Amb 10 anys d'història, tenen per primer cop al capdavant una dona. La idea de renovar la direcció va sorgir de tres dels components de la colla, que consideraven que s'havia d'enfortir la línia de treball. BEA JIMÉNEZ, cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família "Érem tres persones que pertanyíem a la mateixa línia que estava en aquell moment, i a poc a poc vam anar engegant el que era l'equip tècnic." La feina amb els caps de les diferents seccions és bàsica per planificar l'aixecament dels castells. La Bea Jiménez ha optat per continuar la mateixa línia de treball que la direcció tècnica anterior perquè ha estat positiva. El principal repte que tenen és recuperar algunes peces clau de l'estructura, sobretot terços. BEA JIMÉNEZ, cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família "El principal objectiu actualment en el primer tram és recuperar els castells de set i mig, poder tornar a portar un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla i una torre a fora de casa, i per a un segon tram ens tornem a plantejar un 4 de 8, si arribem amb la gent i se'ns recupera." En els últims anys, en el món casteller hi ha hagut un augment important de dones, fins i tot en el nucli de la pinya i en el troc, cosa que ha influït en una major lleugeresa de les estructures. Però de dones cap de colla no n'hi ha tantes. BEA JIMÉNEZ, cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família "Jo crec que ser dona no aporta res diferent com a cap de colla, crec que ho pot fer igual un home que una dona. Jo crec que el que hi aporta és la personalitat en el càrrec que estàs exercint." La Bea Jiménez ha anat a plaça com a cap de canalla, però s'estrenarà com a cap de colla el 9 de febrer, per la diada castellera de Santa Eulàlia a Barcelona.

Actualment tota la seva família hi està implicada. La Bea ja va ser cap de canalla i ja sap que és anar a plaça, però l’estrena com a cap de colla serà a Barcelona, per Santa Eulàlia, el 9 de febrer. La tècnica que encapçala és continuista respecte de l’anterior i el principal objectiu és recuperar algunes peces clau de l’estructura, sobretot a l’altura de terços, per poder aspirar en una segona etapa a portar a plaça el quatre de vuit.

Jiménez segueix les passes de dues dones que van ser cap de colla a les respectives agrupacions barcelonines. L’Eva Baró, als Castellers de Barcelona, i l’Ester Sanclemente als Castellers del Poble Sec.