En aquest sentit, el president dels administradors ha explicat que han demanat a l’Ajuntament de Barcelona un canvi en el procediment sancionador, quan es detecti un cas com aquest, similar al descobert la setmana passada a la Barceloneta per part de la propietària d’un pis que va descobrir que el seu llogater el rellogava com a pis turístic sense llicència. Per Viñas, això “estalviaria diligència, procediment, temps i diners dels recursos municipals“.

El gerent del col·legi ha subratllat que, en aquesta mena de situacions, “el propietari s’emporta un bon ensurt” quan, segons ell, “en la majoria dels casos, l’activitat il·legal dels pisos turístics està desenvolupada per l’arrendatari“. Per tot plegat, ha recordat que “això és fàcilment detectable, comprovant a l’Institut Català del Sòl que aquest contracte s’ha fet adequadament i s’ha inscrit el registre de la fiança”. L’Ajuntament, però, segons ha explicat Viñas, “continua creient que ha de ser el propietari qui acrediti aquestes relacions”.

Escolteu-ho aquí:

Els advocats dels afectats per Timur estudien accions conjuntes

Mentrestant, el cas de Montse Pérez a la Barceloneta continua fent aflorar els d’altres propietaris estafats pel mateix fals llogater, Timur Alarcón. Segons ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, l’advocat de Pérez, Alejandro Vilà, ja hi ha tres lletrats que han detectat “cinc o sis casos amb la mateixa manera d’actuar“.

Vilà ha assegurat que “sembla que hi ha un ‘modus operandi’ habitual” i que els tres advocats de les víctimes estan “en contacte per veure quina mena d’accions legals són les més adequades i, sobretot, les més immediates per aconseguir un desallotjament”.

Escolteu-ho aquí: