Les claus per fer uns bons cargols segons el Ramon és que tinguin una closca dura, curar-los i rentar-los bé, bullir-los i elaborar-los jugant amb els sabors de cada producte. Fa 50 anys que va començar a treballar en el món de la restauració i en fa 28 que va convertir el Restaurant Atenes en un establiment especialitzat en cargols. RAMON MASSOT, mestre cargoler "En tenim 24 a la carta, de suggeriments n'hi ha quatre més, i llavors en podríem fer, si m''apures', fins a una per cada dia de l'any, vull dir que això no ho fa ningú." El Ramon Massot és un ferm defensor de la cuina casolana i creu que s'està perdent. Als 66 anys es vol jubilar i traspassar el local però no ho vol fer de qualsevol manera. RAMON MASSOT, mestre cargoler "Traspassar aquest local, traspassar-lo a gent que vulgui fer cargols, que li agradin els cargols, que li agafi carinyo al cargol, i que la clientela d'aquí, del que faig aquí, doncs que la puguin conservar." Per aconseguir aquest objectiu i que no es perdin els plats casolans del restaurant ofereix una ajuda addicional a qui vulgui continuar el negoci. RAMON MASSOT, mestre cargoler "Assessorament tècnic fins quan diguin 'carai, ara ja ens podem valdre', potser parlem de 15 dies, tres setmanes o un mes, no per ego personal solament, pel client, perquè el client em diu 'no et jubilis'. A mi em vénen clients del Vendrell, de Sitges, de Berga, em vénen a menjar cargols expressament. Aquesta confiança que et dóna el client és la que voldria que es conservés." Tots els cargols del Restaurant Atenes vénen de Lleida i de la Franja, igual que el seu propietari. RAMON MASSOT, mestre cargoler "De petit jo, a casa meva, sempre he anat a plegar cargols, i amb els amics anàvem a fer cargolada i és una cosa que és... jo crec que els de Lleida potser ho portem injectat a la vena!" Una vegada jubilat, el Ramon vol fer un museu amb les gairebé 3.000 peces de decoració sobre cargols que ha recollit al llarg dels anys.

Segons el Ramon, propietari del Restaurant Atenes, no hi ha cap altre restaurant a Catalunya amb tanta varietat de cargols. Fa 28 anys que va obrir l’establiment i va començar a portar cargols del seu poble. Ara ja disposa d’una trentena de plats diferents que no vol que es perdin. Per això, abans de jubilar-se vol trobar algú per traspassar-li el local i també les seves receptes, algú que vulgui continuar amb la cuina casolana del cargol.