Un bosc d'arbres al carrer de Sardenya, es va convertir en el que ara es coneix com el Nou Sardenya. El camp de futbol del Club Esportiu Europa es va començar a construir fa 75 anys. RAMON VERGÉS, historiador del Club Esportiu Europa "Era un bosc de pins i matolls, era un solar, el camp es va anar fent gran, un dia s'hi posava una grada, un altre dia s'hi posava les porteries del futur estadi. Val la pena dir que això va ser gràcies als socis de l'Europa, allí tothom picava, pic i pala." El 1944 l'estadi va tenir la primera tribuna coberta, gràcies, un cop més, als socis. I també al traspàs d'un jugador que, al cap d'uns anys, va esdevenir un porter mític al Barça, Antoni Ramallets. RAMON VERGÉS, historiador del Club Esportiu Europa "El 42 el Ramellets, l'Europa el va traspassar al Mallorca i va cobrar 25 mil pessetes i una gavardina per la seva germana." A poc a poc el Sardenya va anar creixent. Durant els anys 50, amb noves graderies, vestidors i un marcador nou. Però el moment més emotiu va ser quan es va inaugurar la gespa, el 16 d'agost de 1960. RAMON VERGÉS, historiador del Club Esportiu Europa "Hi va haver la inauguració de la gespa i de gran quantitat de grades noves i millores. Allò va ser apoteòsic perquè, va posar la pell de gallina als que som de l'Europa de debò." Després vindrien els temps difícils del nou estadi, quan va veure's retallat per la construcció del cinturó de ronda als anys 70. I als 90, va ser enderrocat i reconstruït de nou, tal com ara es coneix.
L’1 de desembre de 1940 el Club Esportiu Europa va jugar el seu primer partit al Nou Sardenya. Aquell camp que va suposar la renaixença de l’equip fa 75 anys. Un dels elements més importants de la història del Nou Sardenya i artífexs de les millores que s’hi han anat fent han estat els socis. Des d’arranjar un terreny ple d’arbres per fer-hi el camp, als anys 40, fins a impulsar una campanya als anys 60 per pagar la gespa de l’estadi.
Precisament aquell fet és un dels més recordats pels europeistes, tal com assegura Ramon Vergés, historiador del Club Esportiu Europa: “Hi va haver la inauguració de la gespa i de gran quantitat de grades noves i millores. Allò va ser apoteòsic perquè, va posar la pell de gallina als que som de l’Europa de debò.”
Durant aquella primera època al Nou Sardenya, l’Europa va aconseguir jugar a la categoria de Segona Divisió. Més endavant van venir temps difícils per a l’equip, com quan als anys 70 es va retallar part del camp per la construcció del cinturó de la ronda. En canvi, dels anys 90, els europeistes en diuen l’època de plata, coincidint precisament amb la renovació del Sardenya. I és que durant aquests 75 anys l’Europa ha anat creixent al ritme que ho feia l’estadi.