L’edifici, a la cantonada de l’avinguda de Rius i Taulet amb el carrer de la Guàrdia Urbana, és obra de l’arquitecte Pere Domènech Roura (el fill de Domènech i Muntaner) i va acollir els periodistes que informaven de l’Exposició Internacional de 1929. Després es va convertir en caserna de la Guàrdia Urbana, que actualment té la seu central a l’edifici del costat. Amb el trasllat de la policial local a aquest edifici més modern, l’antic Palau de la Premsa va quedar tancat.

L’any 2003 es va anunciar que s’hi instal·laria el Museu de la Cultura del Menjar de l’artista Antoni Miralda, però el projecte no va reeixir. El 2011, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona es van posar d’acord per traslladar-hi el Museu de les Arts Escèniques, però un any després l’administració provincial es va fer enrere i aquest museu continua compartint seu amb l’Institut del Teatre. Més recentment, una sala de la planta baixa del Palau de la Premsa ha estat seu provisional de l’AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer, que queda just al davant i on es feien obres.

Tanmateix, amb tants anys tancat, però el Palau de la Premsa s’ha anat deteriorant i abans de tornar a ocupar-lo cal una rehabilitació integral. L’any passat, l’Ajuntament va xifrar el cost d’aquesta rehabilitació en uns 10 milions d’euros, però anàlisis arquitectòniques més recents han conclòs l’edifici està millor del que es pensava. Sigui com sigui, les 25 entitats i els més de 600 veïns del Poble-sec que donen suport a la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa reclamen que se’n faci una rehabilitació integral i que se’n doni un ús que beneficiï tot el barri. De fet, volen que siguin els mateixos veïns els que defineixin aquest ús a través d’un procés participatiu. D’idees no n’hi falten i, per exemple, un portaveu de la Comissió ha assenyalat que la majoria dels veïns que avui han visitat l’antic Palau de la Premsa són gent gran, un col·lectiu que reclama més espais socials al barri del Poble-sec.