Com si es tractara d'un trencaclosques, aquestes caixes de cartró són el suport en què els muralistes Axe Colours i Skum han pintat els seus grafits. D'aquesta manera, l'obra es podrà mostrar en els pròxims dies a diferents llocs de Sarrià. Es tracta del projecte Muralistes Barcelona, en el qual han col·laborat les galeries Arte Aurora de Sarrià i Contrast de l'Eixample. UXVAL GOCHEZ, director i curador de la galeria Arte Aurora “Es acercar del que a veces se conoce como submundo de la pintura de las calles, y acercarlo a la comunidad de Sarrià. Pues lo que tenemos aquí es un contraste superbonito entre lo que hacen los chicos en la calle normalmente y ahora lo hacen para un público, y para una audiencia digamos de una Casa de Cultura”. L'Axe Colours retoca l'obra que va fer divendres, en viu, a la Casa Orlandai. En aquest cas ha pintat el raper Ezequiel, personatge principal de la sèrie de televisió ‘The getdown’. AXE COLOURS, muralista “He començat una sèrie de sèries de televisió. I per tota la ciutat he anat repartint diferents personatges amb un estil que crida bastant l'atenció, pels colors així molt vistosos i la tècnica feta servir.” A l'Skum no li agrada que el reconeguin i per això oculta la seva identitat. Ell ha pintat un humorista nord-americà que va trobar per internet. SKUM, muralista “Jo faig personatges que m'agraden. No cal que siguin de la televisió. Igual són anònims o gent que conec del barri, o de pelis, de músics. Jo agafo cares que m'agraden. No m'importa gaire d'on surtin.” L'Axe Colours i l'Skum són dos dels quatre muralistes que han treballat en aquest projecte que es pot veure a la galeria Contrast. Qui els vulgui veure pintar en directe ho podrà fer durant el primer dia de la Festa Major de Sarrià.

La galeria d’art Aurora de Sarrià, en col·laboració amb la galeria Contrast de l’Eixample, ha volgut acostar l’obra de l’Axe Colours, l’Skum, en Miquel Wert i el Mohamed l’Ghacham al barri, quatre muralistes que van pintar en directe el divendres 16 de setembre, al pati d’en Marcel Oliveras, a la Casa Orlandai. Ho van fer sobre capses de cartró, per tal de facilitar la mobilitat de l’obra. Aquesta és només una mostra del que es pot veure a l’exposició “Muralistes BCN”, que s’exhibeix a la galeria Contrast fins al 2 d’octubre. “Hem volgut que la comunitat de Sarrià s’acosti al submón de la pintura de carrer. Els artistes també podran ‘actuar’ davant del públic i en un espai on no treballen normalment”, explica Uxval Gochez, director i curador de la galeria d’art Aurora.

Els quatre muralistes tenen un estil bastant diferents. L’Axe Colours és un enamorat de les sèries de televisió. Per a aquest projecte ha decidit pintar cares de personatges de ficció. A la Casa Orlandai va pintar el raper Ezequiel, el personatge principal de la sèrie televisiva ‘The getdown’. “Per tota la ciutat he anat repartint diferents personatges amb un estil que crida bastant l’atenció per la tècnica que faig servir. Trio colors molt vistosos en funció del que em suggereixen els diferents caràcters, també accentuo les ombres i les brillantors segons convingui, hi ha una intencionalitat”, relata l’Axe Colours. L’Skum escull les imatges que fa servir en les seves obres d’internet, quasi a l’atzar, per impuls.“Faig personatges que m’agraden. No cal que siguin de la televisió. Igual són anònims o gent que conec del barri, o de pel·lis, de músics. Jo agafo cares que m’agraden. No m’importa gaire d’on surtin. Com a muralista pinto al carrer, però també per a galeries i particulars. Ens paguen. Però això, per mi, ja no seria un grafit. És decoració. Jo faig una mica de tot”, aclareix l’Skum. El Mohamed l’Ghacham prefereix escenes molt íntimes i quotidianes, mentre que en Miquel Wert s’inspira en instantànies extretes dels àlbums de la seva família. De moment, aquests murals es podran veure repartits en els pròxims dies per algunes de les places de Sarrià. El 30 de setembre, primer dia de la Festa Major de Sarrià, aquest grup d’artistes oferirà una altra actuació en directe al barri.