August Kuentzmann Damm, va arribar d’Alsàcia fugint de la guerra francoprussiana. Va crear diferents empreses cerveseres, fins que el 1910 va construir la fàbrica del carrer del Rosselló, on havia hagut La Bohèmia. CARLES CERVANTES, comunicació externa del grup Damm “Això era els afores de l’Eixample. La va fer un alemany, que es deia Zimmer, amb uns mestres catalans que eren de la família Bonet Padró i van crear una fàbrica que era un búnquer, perquè estava aïllada pel fred, per la calor i pel soroll.Durant la guerra es va fer servir com a refugi antiaeri. Als anys vint ja hi treballaven més de 800 treballadors, de totes les edats. Les feines de calderes i refrigeració eren les més dures. Els nens estaven a la planta d’embotellar. La ciutat va créixer al voltant de la fàbrica, amb un vincle estret amb la gent del barri. CARLES CERVANTES, comunicació externa del grup Damm “Els Grífols, els Cervantes, els Albert, els Badiola, tots ells van entrar els avis, després van entrar els pares, els fills, i hi ha alguns que els néts. Era una època precària, dura i el treball era molt més manual que avui dia.” Fins a l’any 59, el transport de la fàbrica es feia normalment amb carros amb cavalls, però també van incorporar algun camió de la Primera Guerra Mundial. Aquí es va fer cervesa fins a l’any 1992, quan la producció es va traslladar a les instal·lacions del Prat, molt més modernes. Des de llavors aquest edifici és la seu administrativa del grup.
August Kuentzmann Damm i el seu cosí Joseph Damm van arribar a Barcelona el 1876 provinents d’Alsàcia i es van instal·lar a Sant Martí de Provençals. Al poc temps, August va crear Camps i Kuentzmann. Van obrir una cervecera al carrer de Viladomat, anomenada Antiga Fàbrica Damm, que es deia Leinbacher y Damm. Després van passar al carrer del Comte d’Urgell amb Diputació i van crear Damm y Cia, llavors al final es va dir Fills de Josep Damm. El 1910, Fills de Joseph Damm, Enric Capmany i Puig-gener i Joan Musoles van fundar la Societat Anònima Damm. La Bohèmia era la factoria que tenia més terrenys per créixer, i hi van concentrar tota l’activitat productiva del grup.
Quan es va aixecar no el separava cap edifici de la Sagrada Família. El barri va anar creixent al voltant de la fàbrica. El conjunt industrial ocupa l’illa sencera, i en destaca la forma de castell de les quatre façanes. Un element característic és la xemeneia que es conserva al centre del pati. Aquest edifici va ser la factoria principal fins a l’any 1992, quan va passar a ser la seu administrativa del grup. Ara la producció es fa a la moderna fàbrica del Prat.