(ACN / redacció) El restaurant barceloní Disfrutar ha obert les portes aquest dimecres al migdia com a segon millor restaurant del món i primer d’Europa. Sense temps per celebracions, el restaurant ha obert com si fos un dia més, amb els comensals a punt per gaudir de la seva proposta gastronòmica d’avantguarda, creativa i amb un clar segell mediterrani.
És la fórmula de l’èxit que ha fet que, des del 2018, el Disfrutar formi part del club selecte de restaurants amb dues estrelles Michelin. Un projecte, però, que segons els seus xefs es mantindrà fidel al seu ADN passi el que passi.
“El premi té gust de sorpresa i felicitat“, ha assegurat Oriol Castro, un dels xefs de l’establiment que ha volgut dedicar el premi a tot l’equip i a les famílies “que han patit i lluitat per aconseguir això”, però sobretot “als clients”, que són “els que fan possible que aquest somni arribi als plats”, ha dit Castro.
Un guardó que reconeix 30 anys de feina
El palmarès del Disfrutar és ampli, té desenes de premis, tot i que el xef Oriol Castro reconeix que sempre fa il·lusió rebre guardons com aquest. Considera que el jurat del certamen no només ha valorat la “cuina creativa, els conceptes i les tècniques” del Disfrutar, sinó també “les persones”.
El xef ha volgut destacar la trajectòria dels tres xefs, assegurant que “porten trenta anys d’ofici“. “Estàvem a dalt de tot a El Bulli, vam ser el millor restaurant del món durant cinc anys, però el projecte del Compartir, i després del Disfrutar, va començar sota terra”, ha assegurat. Castro diu que “cal seguir treballant”, “ser els primers és molt difícil, el que ens agrada és el dia a dia i que tot vagi bé”.
En aquesta línia, Castro ha celebrat que el reconeixement del Disfrutar posi Barcelona a l’Olimp gastronòmic. “És un premi per a tota la gastronomia” del país , ja que “a Barcelona tenim molts restaurants ben situats en les llistes, que apareixen a moltes guies”, ha reiterat el xef.