La cuina del foc s’apoderarà del Moll de la Fusta amb 32 xefs vinguts d’arreu del món per participar en la segona edició del Meat & Fire, el festival gastronòmic dedicat a la carn i la graella. Durant tres dies, del 7 al 9 de juny, els visitants podran descobrir una àmplia varietat de talls de carn, plats a la brasa, artesans del sector i ponències. El festival també vol ser una plataforma que “crida al respecte per l’entorn natural i agrícola, i que advoca per un consum conscient i responsable de la carn”.

L’argentí Pablo Rivero, el japonès Hideki Matsuhisa, Rafa Zafra i el seu projecte de carn rural, la mexicana Paula Ortiz i la italiana Alessandra Cingolani, entre d’altres, compartiran els seus coneixements i passió per la cuina de foc. El festival ocuparà una extensió de 6.000 metres quadrats i hi haurà 30 grills, però també “chulengos”, “kamados”, fumadors, “robatas”, forns de llenya i caixes xineses en les quals els xefs convidats elaboraran les creacions amb “amb un absolut respecte per l’animal i enfocats a oferir producte de qualitat i autèntic”.

Barcelona es vol posicionar com una destinació destacada en els grans festivals gastronòmics. Els organitzadors del Meat and Fire, Xosé Portas i Iñaki López de Viñaspre, asseguren que vol ser “una experiència única per als amants del bon menjar per descobrir tant tècniques culinàries noves com ancestrals i aprendre dels millors professionals del sector”. A banda de la part gastronòmica, el Meat and Fire ha programat espectacles de música en viu amb propostes de jazz i rock.

Pel que fa a les entrades poden ser de tipus general a un preu de 7 € (amb copa de vidre no retornable) o de les anomenades “pack foodie” amb 6 “meatcoins”, que és la moneda d’intercanvi per adquirir les tapes i platets. Cada “meatcoin” equival a 4 €. Totes dues tipologies d’entrada donen accés al programa de cuina en directe, ponències, concerts i a la zona de graella i el mercat d’artesans.