El Disfrutar, de Barcelona, ha aconseguit encapçalar el rànquing dels millors restaurants del món, però la llista de The World’s 50 Best, és llarga i inclou locals repartits per tot el món. En els primers llocs de la llista hi ha dos establiments espanyols més: l’Asador Etxebarri, situat a Atxondo i capitanejat per Bittor Arguinzoniz, ha quedat en segona posició; el madrileny Diverxo, del xef Dabid Muñoz, ha aconseguit el quart lloc. La tercera posició és per al Table by Bruno Verjus, de París, i la cinquena per al restaurant Maido, situat a Lima (el Perú).
Restaurants de tot el món
La llista de The World’s 50 best és ampli i recull les millors propostes gastronòmiques de pràcticament tots els continents. Destaca, per exemple, l’Atomix de Nova York, que, a més, està considerat el millor restaurant nord-americà, o el restaurant Gaggan, guardonat com el millor restaurant d’Àsia.
En la llista dels cinquanta millors restaurants del món hi ha un altre espanyol: la posició número 28 la ocupa el restaurant Elkano, a Getaria, del xef Aitor Arregi.
Un altre dels restaurants barcelonins que figura al rànquing és l’Enigma, d’Albert Adrià. Malgrat no que es troba en la llista dels 50 primers, ha escalat posicions, del 82è al 59è lloc en només un any.