La Bodega Montferry, la Granja Elena, Sants es Crema i La Bikineria són només alguns dels 20 bars i restaurants de Barcelona que promocionen un nou entrepà: el Paquito. Es tracta d’una iniciativa de la Interprofessional de l’Oví i Caprí de Carn (Interovic) per promoure el consum de la carn de xai entre el públic més jove. La idea, nascuda a Madrid, va desembarcar primer a València i ara arriba també a Barcelona, on espera estendre’s fins a un centenar d’establiments amb la voluntat de dinamitzar el sector de la restauració.
Paquito, la recepta de l’entrepà d’Aragó
La recepta original prové del restaurant El Rinconcico, de Mora de Rubielos, a la província de Terol (l’Aragó), però cada bar que participa en la campanya n’ha elaborat una versió pròpia, sempre amb el xai com a ingredient principal. La llista d’establiments i les receptes dels entrepans es poden trobar a la pàgina web www.buscandoapaquito.com.
L’artista Ana Jarén ha creat una sèrie d’il·lustracions per promocionar la iniciativa. Els cartells es podran veure en tots els bars i restaurants que s’han sumat a la iniciativa.