La victòria blaugrana s’ha cuinat sobretot durant la primera part, que ha acabat amb un 0 a 3. Però al Barça li ha costat arribar a imposar el seu joc i, fins que no ho ha aconseguit, el Vila-real ha donat batalla i ha aconseguit diverses ocasions de gol que no han reeixit. Així que ha estat Messi qui ha inaugurat el marcador en el minut 18, en creuar i col·locar a la porteria de David López la pilota que li ha enviat Xavi. Aquest ha estat l’autor de l‘imparable xut de falta que, en el minut 33, ha fet el 0-2. Abans del descans, Bojan ha deixat pràcticament sentenciat el partit amb una llarga jugada personal que, a més de donar una lliçó de mobilitat, ha fet realitat el 0-3.

El Vila-real ha recuperat possessió de pilota en començar la segona part amb Senna i Llorente sobre el terreny de joc, en lloc d’Ibagaza i Cani. Però no ha estat fins al minut 68 que Llorente ha aconseguit tornar a donar-li una mica d’emoció al partit en marcar el que finalment ha estat l’únic gol del Vila-real. Fins al darrer moment, el submarí groc ha intentat torpedinar la victòria blaugrana, però Messi ha acabat dictant sentència en convertir en gol la pilota que li ha fet arribar Touré en el minut 87.

Touré ha saltat al camp per substituir Busquets, que en marxar ha protagonitzat un moment tens i de certa confusió: ha anat a donar la mà a Teixeria Vitienes i Llorente se li ha creuat per fer-lo marxar ràpidament del camp. Llavors l’àrbitre ha tret una targeta groga que en principi no s’ha sabut ben bé per a qui era, perquè ho ha fet mentre li deia a Busquets que abandonés el terreny de joc. Però finalment ha quedat clar que era per al jugador del Vila-real.