Jose Montero Barça-Madrid Eurolliga

El Barça és l’equip que més vegades ha arribat a una Final Four de l’Eurolliga de bàsquet amb un total de 17, però quan el rival és el Madrid, els blaugrana tenen gairebé sempre, totes les de perdre. Els blancs són els botxins predilectes a la final a quatre de la màxima competició del bàsquet europeu, amb una estadística demolidora amb només una victòria del Barça per tres del Reial Madrid.

1996, l’única victòria blaugrana

L’única vegada que el Barça ha superat el Madrid a la Final Four de l’Eurolliga va ser l’any 1996 a París. Els blaugrana van superar un Madrid, que era el vigent campió europeu. Els dos equips, sota les denominacions de FCB Banca Catalana i Real Madrid Teka van disputar la segona semifinal després de la victòria del Panathinaikos contra el CSKA de Moscou. Els homes entrenats per Aíto García Reneses es van imposar per 10 punts de diferència, 76-66, contra un equip blanc dirigit per Zeljko Obradovic. Els blancs amb Savic, Smith, Laso i Arlaukas al capdavant van dominar la primera part, però els blaugrana van fer una segona part de llibre amb un parcial de 42-28 gràcies als 24 punts de Karnishovas i els 22 de Godfread. Un equip on també jugaven mítics com Galilea, Xavi Fernández, Andrés Jiménez, Salva Díez, Manel Bosch, Ferran Martínez i Jose Montero, jugador clau en la final de després que el Barça va perdre contra l’equip grec amb un tap il·legal de Vrankovic en el darrer instant de partit.