En Shahid Aschraf és un jove barceloní de 29 anys d’origen pakistanès que lidera un projecte solidari que motiva joves tutelats a córrer per Barcelona. Es diu En Forma Inspira i l’objectiu principal és que els joves tutelats i extutelats trobin en l’esport una motivació extra i una xarxa nova d’amistats a la ciutat.

Córrer canvia la vida

En Shahid Aschraf va arribar sol a Barcelona del Pakistan amb 17 anys. Com a menor no acompanyat va anar a un centre d’acollida i després a un pis tutelat. La seva vida va canviar quan una companya el va animar a fer la cursa Carros de Foc dels Pirineus i li va agradar tant que va començar a córrer per Barcelona, Collserola i els Pirineus i ha fet de l’esport, la seva vida. Treballa en una botiga d’esports, lidera un projecte solidari i empreses líders del sector, com Strava, s’han fixa’t amb ell per representar els valors que Shahid representa.

En Forma Inspira, un projecte de l’experiència

La idea d’en Shahid és simple. Repetir la seva experiència amb joves tutelats i extutelats que arriben a Barcelona sense xarxa d’amistats. De manera gratuïta els entrena i se’ls emporta a córrer per la ciutat. Els joves no només aconsegueixen descobrir un esport motivador, sinó que també creen una xarxa social d’amistats entorn del córrer. Si s’ho treballen, poden tenir el premi d’una cursa per Barcelona o una beca per estudiar a l’Escola Pia. Una oportunitat per adaptar-se a la ciutat al ritme que marquin les cames.

De moment, són 22 els joves que ja formen part dels entrenaments d’en Shahid. Per la Barceloneta o Collserola o en una cursa. Joves que un dia van posar un peu a Barcelona i que ara els hi tenen tots dos per arribar més lluny que mai.