El Club Natació Atlètic-Barceloneta es troba davant un gran repte. El conjunt d’Elvis Fatovic haurà de fer un final de fase de quarts gairebé perfecte per aconseguir la classificació per a la final a 4 de la LEN Champions League. Els mariners hauran de guanyar l’Olympiacos o i el Ferencváros en les dues últimes jornades per poder ser a Malta (seu de la final) a primers de juny.

Guanyar o guanyar: les opcions de l’Atlètic-Barceloneta

L’Atlètic-Barceloneta, després de golejar el Brescia a la quarta jornada de la fase de quarts de la Champions, es manté a la tercera posició d’un grup en què els dos primers classificats passaran a la final a 4, que es disputarà a Malta del 5 al 7 de juny. Els líders, empatats a nou punts, són l’Olympiacos i el Ferencváros. Precisament, els dos pròxims rivals de l’Atlètic-Barceloneta en les dues últimes jornades que queden per acabar la fase de quarts.

Amb els sis punts a la classificació, ara, els mariners busquen sumar-ne sis més per mantenir les opcions de classificació. Aquesta, però, no és l’única obligació que tenen els jugadors i tècnics de l’Atlètic-Barceloneta. Per acabar entre els dos primers hauran de mirar la diferència de gols. És a dir, l’equip de Fatovic haurà de guanyar l’Olympiacos (divendres, 3 de maig) per més de 3 gols —van perdre a la primera volta per 10 a 7— o imposar-se al Ferencváros per més de dos gols de diferència —després de perdre a l’anada per 8 a 10— a l’última jornada.

A la piscina de Sant Sebastià ja han tret la calculadora comptant que grecs i hongaresos guanyaran el partit que els queda amb el Brescia, últim classificat del grup i que encara no ha guanyat cap partit en aquesta fase de quarts.