Ronald Araujo celebra el gol a Sevilla
@FCBarcelona

El Barça ha acabat l’any amb un empat al camp del Sevilla que no satisfà l’equip que dirigeix Xavi Hernández. Els blaugrana han empatat a un, però han jugat des del minut 64 amb un jugador més per l’expulsió de Koundé. Amb aquest resultat, els barcelonistes són setens a la classificació, amb 28 punts, a dos de la zona de Lliga de Campions.

Pocs canvis en l’onze inicial

Xavi Hernández ha continuat confiant gairebé en els mateixos jugadors que contra l’Elx. L’únic canvi, el de Gerard Piqué, que davant els alacantins estava sancionat, en el lloc de Lenglet. El dibuix del 3-4-3 ha canviat per un 4-3-3 però, com últimament, amb tres joves del planter, Gavi, Abde i Ferran Jutglà. L’entrenador blaugrana ha deixat Nico per no arriscar-se a perdre els tres punts en cas d’expulsió d’un jugador del primer equip.

Domini blaugrana, però gol del Sevilla

El Barça ha sortit molt bé, amb una pressió alta que no permetia una circulació de pilota fàcil del conjunt dirigit per Julen Lopetegui. Un dels jugadors més actius ha estat Ferran Jutglà, que ha tingut bones aportacions en l’atac blaugrana. Els de Xavi Hernández han posat a prova el porter del Sevilla, Bono, en un parell d’oportunitats. A l’altra banda, Ter Stegen, que complia el partit número 300 amb el FC Barcelona, no ha tingut feina fins que en una jugada d’estratègia, el “Papu” Gómez ha fet l’1 a 0 en el minut 32. En un llançament de córner, els moviments tàctics del Sevilla han deixat el davanter sevillista gairebé sol davant l’intent de marcatge d’Abde i de Ferran Jutglà.

Empat, també a pilota aturada

El gol ha animat l’enfrontament a les dues àrees i s’han vist els moments més entretinguts del partit. El Barça no li ha perdut la cara a l’enfrontament però, curiosament, el gol de l’empat ha arribat de la mateixa manera que el del Sevilla. Després d’un servei de córner, Ronald Araujo ha fet l’1 a 1 d’un cop de cap extraordinari que ha sorprès el porter Bono. Era el minut 45 i el quart gol de l’uruguaià en aquesta Lliga. Un empat just pel que s’havia vist en el terreny de joc.

Expulsió de Koundé

La segona meitat ha començat amb un Sevilla més incisiu, tant en la pressió com en la sortida de la pilota. I quan més dominava el conjunt local, Jules Koundé ha vist la targeta vermella per un cop de pilota a Jordi Alba en una acció en què es desentén del rival. El Sevilla ha hagut de jugar amb 10 futbolistes des del minut 64.

Control blaugrana sense punteria

El control del Barça ha estat total des de l’expulsió de Koundé. Lopetegui ha mogut la banqueta amb les entrades de Gudelj i En-Nesyri, mentre que Xavi ha fet entrar Lenglet en el lloc d’Eric Garcia, lesionat, i Nico, que ha substituït Ferran Jutglà. L’enfrontament ha entrat en una dinàmica amb molts entrebancs i joc poc fluid, que ja interessava el Sevilla. El Barça ha buscat el gol del triomf i l’ha tingut a les botes de Dembélé, que ha xutat al pal. També l’ha tingut Jordi Alba en el temps afegit, però no ha pogut ser. El Sevilla s’ha defensat molt bé i el Barça, sense punteria, ha sumat un punt que deixa un gust agredolç a l’aficionat culer.