RC Polo, campiones de Lliga hoquei herba 2024

El Reial Club de Polo de Barcelona ha tornat a guanyar la Lliga Iberdrola 18 anys després (3-2). Ho ha aconseguit després de derrotar l’Atlètic Terrassa a la final que s’ha disputat al Club de Campo de Madrid. Les barcelonines han vist com els han remuntat els gols incials de Xantal Giné i Florencia Amundson. Però, un gol a l’últim quart de Lorena Vives ha servit tornar a avançar-se en el marcador i tornar a aixecar, per fi, el desitjat títol de lliga.

Un Polo de més a menys a la primera meitat

El Polo s’ha avançat quan només feia cinc minuts que havia començat partit amb un gol de Xantal Gine. Després d’un rebot a un penal córner, que ha rematat Gine, ha rebotat en l’estic d’una defensora egarenca i el rebuig li ha caigut a la golejadora, que al segon intent no ha perdonat. Quan quedaven només dos minuts per acabar el primer quart, Florencia Amundson ha marcat el segon per posar-hi distància. Però, un gol de Clara Badia en una gran estratègia de penal corner de l’Atlètic Terrassa ha tornat a retallar distàncies just abans que acabés el quart.

Amb el gol, les egarenques s’han crescut al segon temps i han anat en busca del gol de l’empat. Just a l’inici han tingut una grandíssima ocasió que la portera del Polo, Mariana Beatriz, ha aturat amb el mateix estic. Les de Terrassa no han aprofitat les ocasions i la possessió s’ha tornat a igualar. Sense gols en aquest quart, el Polo ha marxat al descans amb un gol d’avantatge (2-1).

Les barcelonines solucionen les complicacions

Al tercer quart, la balança a poc a poc s’anava decantant cap a la banda de l’Atlètic Terrassa. Tot i que, el joc continuava igualat, les egarenques eren les qui mantenien les millors ocasions i han estat capaçes d’empatar el matx. Antonella Rinaldi ha rebut una centrada des de la línea de fons davant la porteria totalment sola i ho ha aprofitat per marcar el segon pel Terrassa.

Amb l’empat, el Reial Club de Polo ha despertat i a l’inici de l’últim quart, Lorena Vives ha caçat un mal rebuig de la portera en un penal córner per tornar a avançar a les barcelonines en el marcador. Amb el gol, el partit ha estat totalment de les de Jordi Alastrue. Que han controlat la pilota i no han donat opcions a l’Atlètic Terrassa a marcar més gols i endur-se la final.