Des de fa 32 anys se sent aquest tret a dos quarts de 10 del matí d'un diumenge del mes de maig. És el moment precís en què comença una nova cursa d'El Corte Inglés. Es tracta de la prova atlètica més concorreguda del món. De fet el 1994 va aconseguir el rècord Guinness per haver arribat als 109.457 corredors. En edicions posteriors el nombre d'inscrits ha disminuït però sempre s'ha mantingut entre els 50.000 i els 60.000. En la primera edició, la de l'any 79, hi van córrer 17.000 atletes i el guanyador va ser el mític Domingo Catalán, encara en actiu, que va fer un temps de 28 minuts i 47 segons, un temps que encara mai ningú no ha aconseguit batre. Aquest diumenge els participants tindran una nova ocasió per rebaixar aquest temps, tot i que el fet distintiu de la cursa és que hi participa gent de totes les edats i condicions. El recorregut és aquest: se surt del passeig de Gràcia amb Gran Via, es passa pel carrer d'Aragó i d'allà es puja fins a Motjuïc. Després es torna a la ciutat i un cop recorregut el carrer de Floridablanca s'arriba a la plaça de Catalunya. Es pot fer aquest recorregut en un màxim de dues hores i mitja.