Barça - Madrid Kuric primer partit final
@FCBbasket

El Barça ha perdut amb el Madrid per 75 a 88 en el primer partit de la final de la Lliga ACB, que s’ha disputat al Palau Blaugrana. Els blaugrana hauran de buscar dimecres, 15, a les 21 h, a la seva pista una victòria per poder igualar l’eliminatòria.

El Barça no fa una bona defensa

La final ha començat amb molta intensitat i precipitació dels dos equips. Els de Sarunas s’han situat al davant de sortida, 5 a 0, però els de Chus Mateo han capgirat el marcador amb el 7 a 11. El Barça ha patit en defensa davant d’un conjunt blanc molt encertat en el llançament. El Madrid ha convertit quatre triples de cinc intents en els set primers minuts de joc, 15 a 24. Els blancs han seguit incrementant la diferència fins a situar-se amb un avantatge de 13 punts, 15 a 28. El quart ha acabat amb un Madrid que ha aconseguit molts punts en 10 minuts de joc i s’ha arribat amb el 17 a 30 al final del primer quart.

La sortida del segon període ha començat amb un triple de Laprovittola, però Rudy li ha respost també des de la línia de tres punts i Tavares, de dos, 20 a 35. Sarunas ha aturat el partit amb un temps mort per frenar el Madrid, que s’ha situat a més de 17 per sobre, 20 a 37. Els madrilenys han estat més de tres minuts sense anotar, però el Barça no ho ha aprofitat ja que només ha anotat un triple. Hanga ha estat el jugador que ha trencat la sequera blanca amb un triple, 27 a 42. En atac el Barça no ha estat bé, però en defensa tampoc i el Madrid s’ha situat 20 punts per sobre, 29 a 49. Mirotic ha fet la darrera cistella del segon quart per deixar el 31 a 49 al descans.

Els de Sarunas Jasikevicius segueixen patint

El Barça ho ha intentat, però el Madrid ha estat molt superior i ha mantingut l’avantatge sense haver de fer grans esforços. Des de la banqueta tampoc no ha arribat la reacció ni per part de Sarunas ni dels jugadors que ha fet jugar l’entrenador lituà. El Barça ha trobat a faltar Brandon Davies. L’americà no ha fet un bon partit i els seus primer punts han arribat al tercer quart, amb un tir lliure que ha suposat el 46 a 63 quan feia poc més de 12 minuts que era a la pista. Al final del tercer període el resultat ha estat de 51 a 74.

Petita reacció dels jugadors blaugrana

El darrer quart, el Barça l’ha iniciat amb un parcial de 12 a 0 que ha servit per creure en el miracle. Els de Sarunas s’han situat 11 per sota, 63 a 74. L’equip blaugrana ha estat més intens però, sobretot, més encertat. El Madrid ha pogut frenar la reacció blaugrana, però els de Mateo no han fet un bon bàsquet ofensiu en aquesta darrer quart. Brandon Davies, amb una cistella de dos, ha situat el Barça a 10 punts, 72 a 82. Finalment, els blaugrana no han tingut prou temps per consumar la remuntada i han perdut per 75 a 88.