El pavelló del Castell d’en Planes de Vic va ser l’escenari d’una final de la Lliga Catalana Challenge molt barcelonina. El Lima-Horta Barcelona i el Barça CBS s’enfrontaven a la recerca del seu primer títol de la competició. El partit ha estat bastant igualat fins que un parcial de 14-24 en el darrer quart ha acabat decantant la balança. El Lima-Horta, amb un 51-65 en el marcador, s’ha proclamat campió. Ja tenen el trofeu a les mans i ara hauran de gaudir del segon premi: jugar la primera semifinal de la Lliga Catalana, la màxima categoria.

Les màximes anotadores del partit han estat, per al Lima-Horta: Núria Barrientos (15) —MVP—, Irene Garrido (12) i Marina Vallès (12). I per al Barça CBS: Martyna Petrenaite (12) i Faustine Laure Clemence (12).

El Barça CBS ha remat a contracorrent davant un Lima-Horta que s’ha sentit més còmode

El partit ha arrencat amb un parcial de 0-8 favorable al Lima-Horta. El Barça no ha tingut un inici gaire encertat, però ha pogut escurçar distàncies i ha tancat el primer quart només dos punts per sota del rival (12-14). En el segon període, l’equip de Sergio Manzano ha tornat a obligar les blaugrana a remar a contracorrent. Però el conjunt de Loreno González no s’ha rendit i ha aconseguit l’empat a la mitja part (32-32).

M.A. Chazo (FCBQ)

En el tercer quart, el duel ha estat encallat i el marcador no s’ha mogut gaire (37-41). Tot s’ha decidit, doncs, en l’últim període. El Barça CBS ha lluitat per dominar el matx, però el Lima-Horta no ho ha permès. Quan quedaven cinc minuts per al final, les de Sergio Manzano han agafat una distància de 7 punts en el marcador que ha estat gairebé definitiva. Les blaugrana han continuat intentant-ho, però un triple d’Irene Garrido i una safata de Marina Vallès han sentenciat la final de la Lliga Catalana Challenge (51-65).

El Lima-Horta aconsegueix el bitllet per participar a la Lliga Catalana femenina 2024, la màxima categoria

El premi de guanyar la final de la Lliga Catalana Challenge era poder participar a la màxima categoria de la Lliga Catalana femenina. El Lima-Horta disputarà les semifinals i s’enfrontarà amb el Cadí la Seu, el proper divendres, 20 de setembre, a la mateixa pista de Vic.