Lamine Yamal, jugador més jove en guanyar una Eurocopa

Lamine Yamal ha tornat a batre un altre rècord a l’Eurocopa. El jugador del Barça s’ha convertit en el futbolista més jove de la història a disputar una final de l’Europeu amb 17 anys i un dia, i ha superat amb escreix la marca de Renato Sanches amb Portugal el 2016. El portuguès va jugar la final amb 18 anys i 328 dies.

Aquesta fita se suma a l’extensa llista de rècords que Lamine Yamal ha batut durant l’Eurocopa i encara n’ha aconseguit un més, ja que s’ha proclamat el jugador més jove a guanyar la competició europea més important de seleccions.

Polvoritzat el rècord de Renato Sanches

Lamine Yamal ha superat amb escreix el rècord de precocitat de participació de Renato Sanches en una final de l’Eurocopa amb 17 anys i un dia. El jugador portuguès ostentava la marca de ser el jugador més jove a disputar-la en fer-ho amb 18 anys i 328 dies. Aquell dia, Renato Sanches va ser titular i va jugar 79 minuts en la victòria de Portugal per la mínima a França (0-1).

Un rècord més, un de pendent i un premi honorífic per a Lamine

Amb el títol de campions d’Europa de la selecció espanyola, Lamine Yamal ha tornat a batre un rècord i s’ha consagrat com el campió més jove del campionat i ha superat el mateix Renato Sanches, que va aixecar el trofeu amb Portugal en la mateixa edició del 2016. El davanter de Rocafonda, a més, ha estat considerat millor jugador jove del torneig.

El davanter blaugrana, malgrat tenir diverses ocasions per marcar, s’ha quedat amb un rècord pendent: ser el jugador mes jove a marcar en una final de l’Eurocopa. Un privilegi que, de moment, continuarà mantenint Pietro Anastasi, futbolista italià que va veure porteria en la final de l’Eurocopa del 1968 amb 20 anys i 68 dies en el partit que van disputar Itàlia i l’antiga Iugoslàvia.

Lamine Yamal està destinat a deixar marcada la seva empremta en el futbol mundial si segueix amb aquesta progressió.