Foto: EFE

(EFE) La FIFA i la UEFA han abusat de la seva posició de domini i han de posar fi a “les seves conductes anticompetitives”, segons la sentència del Jutjat Mercantil número 17 de Madrid sobre el cas de la Superlliga. La magistrada titular ha estimat parcialment la demanda presentada per la Superlliga contra la UEFA i la FIFA i ha declarat que els dos organismes han abusat de la seva posició de domini i estan impedint la lliure competència al mercat.

Una sentència que coincideix amb la postura del Tribunal de la Justícia de la Unió Europea, que fa uns mesos també va acusar els dos organismes rectors del futbol d’abusar d’una posició de poder.

El jutjat considera que UEFA i FIFA no poden “prohibir la participació en competicions alternatives”

UEFA i FIFA s’atribueixen “la facultat discrecional de prohibir la participació en competicions alternatives i imposar restriccions injustificades i desproporcionades”, cosa que infringeix els articles 101 i 10 de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), tal com ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid. D’aquesta manera, la jutgessa estima parcialment la demanda presentada per l’ESLC, l’organisme que va anunciar el 2021 la creació d’una Superlliga europea, contra la UEFA i la FIFA, que des del primer moment van anunciar que exclourien de les seves competicions els clubs i jugadors participants en el nou projecte.

El jutjat ordena als dos organismes rectors del futbol que acabin amb “les conductes anticompetitives sancionades” i els prohibeix que les reiterin en un futur, a més de condemnar-los “a remoure immediatament tots els efectes de les actuacions anticompetitives que s’hagin produït abans o durant la durada d’aquest procediment, que va començar el 18 d’abril del 2021”. Ara els organitzadors de la Superlliga podran continuar amb el projecte, tot i que la FIFA i la UEFA encara poden recórrer contra a aquesta sentència.