Pecharromán va guanyar una etapa contrarellotge entre Molins de Rei i Vallvidrera però l’èxit més important de la seva carrera esportiva va ser l’endemà, el dia 22 de juny, quan va arribar a Montjuïc amb la victòria de la 83a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, una de les competicions en ruta per etapes més prestigioses del món de la bicicleta. Pecharromán formava part de l’equip Paternina – Costa Almeria. El segon lloc a la general va ser per a Roberto Heras, que va acabar a 43 segons del campió.

Fa 10 anys vam viure l’arribada dels corredors a Barcelona tal com la veureu en aquest vídeo. El triomfador de la vuitena i darrera etapa va ser Ángel Vicioso. El públic barceloní va omplir els carrers i les avingudes per saludar els ciclistes.