Dani Pedrosa ha fet història. El de Castellar del Vallès s'ha proclamat en el pilot més jove en guanyar els 250 centímetres cúbics i a més, ha estat campió del món de dues categories consecutives. L'any passat, Pedrosa es va fer amb el títol de campió dels 125 amb tan sols 18 anys al circuit de Sepang i aquest any va decidir donar el salt a dos i mig. La mala sort va provocar que a Austràlia Pedrosa es trenqués els dos turmells i ni tan sols va poder fer pretemporada amb la seva nova Honda. Curiosament, el mal record que podia tenir del circuit de Philip Island ha canviat per complert amb aquest nou títol del món. Aquesta temporada, excepte al Gran Premi d'Espanya a Jerez, que va caure, Dani Pedrosa ha quedat sempre entre els quatre primers classificats i ha demostrat una gran regularitat, però sobretot, molta sang freda, tot i la seva joventut. El pilot d'Honda segueix els passos dels grans d'aquest esport, i apunta molt alt. La temporada que ve encara no farà el salt a MotoGP perquè els tècnics diuen que ha de guanyar pes. Potser serà una altra temporada triomfal als 250 centímetres cúbics.

La temporada següent el pilot vallesà va repetir victòria a la categoria mitjana abans de fer el salt a les motos grans. Aquesta és la gran assignatura pendent, després de nou anys a MotoGP ja té ganes de ser-ne el campió.