Selecció espanyola, campiona Eurocopa 2024
@SEFutbol

Espanya s’ha proclamat campiona de l’Eurocopa després de derrotar la selecció anglesa per 2 a 1 a l’Olympiastadion de Berlín. Els homes de Luis de la Fuente s’han avançat amb un gol de Nico Williams al minut 47 de partit i, tot i que Anglaterra ha empatat el resultat, Mikel Oyarzabal ha marcat el 2 a 1 a les acaballes del matx per donar la victòria a La Roja. Amb aquest títol Espanya ja suma la quarta Eurocopa i es converteix en la selecció que n’ha guanyat més en superar Alemanya, que en té tres.

Els dos combinats s’encallen a la primera meitat

Els nervis i la tensió d’estar disputant una final han provocat que els dos conjunts estiguessin molt imprecisos i no prenguessin bones decisions. Si alguna cosa ha dominat durant la primera meitat ha estat el desordre. Els dos equips han estat molt poc organitzats i no han aconseguit trenar jugades que els permetessin crear perill a l’àrea rival. De fet, no hi ha hagut gaires ocasions de gol durant els primers 45 minuts i tant la selecció espanyola com l’anglesa només han xutat una vegada a porteria en tota la primera meitat.

Una Espanya molt més reconeixible sentencia el partit

La Roja ha sortit elèctrica a la represa i només ha necessitat dos minuts per obrir la llauna. Nico Williams ha aprofitat una molt bona assistència del blaugrana Lamine Yamal per batre Pickford i posar l’1 a 0 al marcador. Els homes de Luis de la Fuente han jugat uns minuts molt bons durant el primer tram de la segona part i tant Dani Olmo com Lamine Yamal han tingut el segon gol a les botes.

Espanya ha perdonat l’ocasió i Anglaterra ha sabut patir i aprofitar el seu moment per empatar el partit. Cole Palmer ha marcat l’1 a 1 al minut 73 amb un xut ras al segon pal de la porteria d’Unai Simon. Amb l’empat en el marcador Lamine Yamal ha pogut fer el gol de la remuntada però, finalment, qui s’ha vestit d’heroi per fer la diana de la victòria ha estat Mikel Oyarzabal, que ha marcat un gol d’autèntic 9 per sentenciar el partit al minut 86.

Amb aquesta victòria Espanya es proclama campiona de l’Eurocopa per quarta vegada i ja és la selecció que ha guanyat el títol més cops en superar Alemanya, que n’ha guanyat tres.