espanya salma paralluelo brasil jocs olimpics

La selecció espanyola femenina de futbol ha ofert la seva pitjor versió en el pitjor moment possible. En el duel de semifinals del torneig olímpic, el combinat estatal —amb cinc jugadores el Barça a l’11 titular— ha caigut golejat (4-2) a mans d’un Brasil que ha estat molt superior i ha sabut aprofitar totes les mancances de l’equip espanyol. L’equip de Montse Tomé s’ha mostrat inoperant en atac i feble en defensa, mentre que les brasileres han aprofitat els regals defensius. Irene Paredes, en pròpia porta, Gabi Portilho, Adriana i Kerolin han fet les dianes del combinat sud-americà mentre que Salma Paralluelo, amb un doblet, ha fet les dianes de l’equip espanyol. Espanya es jugarà el bronze contra Alemanya, mentre Brasil es jugarà l’or contra Estats Units.

La mala nit de Cata Coll

La selecció espanyola no ha començat malament el partit. Dues recuperacions en zones de creació brasilera fruit de la bona pressió de l’equip estatal han amenaçat les carioques. Però, tot s’ha torçat en el minut 6: un error de Cata Coll en sortida de pilota ha propiciat el primer gol del Brasil. La passada llarga de la balear ha picat a l’esquena de Priscilla i ha acabat al fons de la xarxa. Era el 0 a 1 i el primer error d’una Cata Coll que han tingut una nit per oblidar. Un parell de minuts més tard, un altre error de la portera balear ha propiciat una altra bona oportunitat per a les brasileres, que no han sabut traduir un xut des de la distància de Gabi Portilho en el segon.

Ha estat la primera gran oportunitat de la davantera del Corinthians, que ha estat un corcó per a l’equip de Montse Tomé durant tota la primera part. Només Jenni Hermoso, amb alguna rematada aïllada, ha intentat mantenir el tipus pel seu equip. Portilho ha disposat d’un contra un davant Cata Coll a falta de cinc minuts per acabar el primer temps, però la seva rematada ha marxat llepat el pal de la porteria espanyola. Abans del descans, però, Brasil ha fet el 2 a 0. De tant insistir, Portilho ha trobat premi. La davantera brasilera ha aprofitat la feblesa defensiva de Paredes i Codina per fer el segon gol carioca abans del descans.

Ni Alexia Putellas ho arregla

El guió no ha canviat en la segona meitat. Espanya era un flam defensiu i Brasil ha sabut aprofitar-ho. Adriana ha traduït en el 3-0 (72′) un joc de despropòsits defensius espanyols i ha deixat la semifinal vistes per a sentència. Aleshores, el rumb del duel ha virat. Alexia, que incomprensiblement ha estat suplent, ha entrat al terreny quan faltava un quart d’hora per acabar el matx. La jugadora blaugrana ha impregnat de rauxa el joc d’una Espanya que ha retallat distàncies per mitjà de Salma. Alexia ho ha provat fins a tres vegades amb molta intenció, però la portera Lorena ha evitat que marqués. Quan més mereixia Espanya, un altre error de Cata Coll en la sortida de pilota l’ha tornat a condemnar amb el quart gol. Una llosa gegant per a un combinat estatal que ha acabat fent el 4-2 en l’últim sospir mitjançant Salma. La primera aparició espanyola en un torneig femení dels Jocs Olímpics acaba sense or després d’una molt mala nit del combinat espanyol.