Derbi entre Barça i Espanyol
@FCBarcelona_cat

Barça i Espanyol s’han repartit els punts en el derbi disputat en el Camp Nou en l’últim partit de l’any després d’empatar a 1. Un gol de Marcos Alonso, a l’inici de partit, l’ha igualat Joselu, de penal, quan quedaven 20 minuts per acabar l’enfrontament. Els dos equips han acabat amb 10 jugadors després de les expulsions de Jordi Alba i Vini Souza. Amb l’empat, l’Espanyol trenca una ratxa de 13 anys sense puntuar al Camp nou després de fer-ho per última vegada l’any 2009

El Barça s’avança ben aviat

Gavi ha estat el primer en acostar-se a la porteria blanc-i-blava. Ho ha fet amb una rematada que Álvaro Fernández ha desviat a còrner. I d’aquest ha arribat el primer gol del partit. Marcos Alonso, de capi i avançant-se a la sortida del porter, ha fet l’1 a 0, quan només s’havien disputat set minuts de partit. El domini del Barça en el primer tram del partit ha estat total. L’equip de Xavi Hernández ha gaudit de bones ocasions per fer el segon.

A la mitja hora de partit ha arribat la primera ocasió dels de Diego Martínez. Ha estat Nico Melamed qmb un xut que Sergi Roberto ha desviat a còrner. Abans del descans, Raphinha ha tornat a posar a prova al porter de l’Espanyol amb un xut des de la fronta que Álvaro Fernández ha rebutjat.

Una segona part ensopida fins al penal

Després del descans i possiblement per l’hora que era, els dos equips han baixat molt el ritme i les ocasions han estat ben poques. La intensitat de Barça i Espanyol gairebé ha desaparegut i gairebé tot el joc ha passat pel mig del camp. I així ha estat fins al minut 70 quan Joselu ha entrat dins l’àrea, Marcos Alonso l’ha trepitjat i Mateu Lahoz ha assenyalat penal. El gallec ha estat l’encarregat de xutar i fer l’empat a 1.

Les coses encara se li han posat pitjor als blaugrana quan Jordi Alba, al minut 77, ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat deixant el seu equip amb 10 jugadors. Poc temps ha estat l’Espanyol amb superioritat perquè un minut després Vini Souza també ha estat expulsat.